1 MILIARD de oameni sunt izolaţi la domiciliu pe tot globul din cauza coronavirusului

Foto: Getty Images

Cel puţin 900 de milioane de persoane din întreaga lume sunt izolate la domiciliu în peste 30 de ţări, fie ca parte a măsurilor obligatorii impuse de autorităţi, fie în urma recomandărilor acestora, scrie Le Figaro, citat de Mediafax.

Numărul este greu de crezut şi este fără precedent: de la Roma la New York, trecând prin Paris, 900 de milioane de oameni din toată lumea sunt izolaţi în case, în mai mult de 35 de ţări, indiferent dacă sunt în contextul unor măsuri obligatorii, recomandări sau stări de urgenţă, conform unei numărători realizate sâmbătă de AFP.

Majoritatea – în jur de 600 de milioane de oameni din 22 de ţări – sunt obligaţi să se supusă ordinelor de izolare, precum în Franţa sau Italia. Restul sunt impuse prin starea de urgenţă (ca în Bolivia), carantină (ca în principalele oraşe din Azerbaidjan şi Kazahstan) sau apeluri de a nu părăsi casele (ca în Iran).

Cea mai afectată ţară din Europa cu peste 4000 de morţi până în prezent, Italia şi este prima ţară de pe Bătrânul Continent care a impus populaţiei să se izoleze la domiciliu începând cu 10 martie.

Sâmbătă, 21 martie, ţara se pregăteşte să înăsprească măsurile pentru a stopa râăapândirea bolii. Toate parcurile, spaţiile verzi şi grădinile publice vor fi închise publicului în acest weekend, în aşteptarea unor restricţii suplimentare, pentru a încuraja italienii să rămână acasă cât mai mult posibil.

Parteneri