5 cadre medicale au fost ucise de coronavirus în România, peste 1.000 sunt infectaţi. Ei sunt eroii care au pierdut lupta

O doctoriţă de 68 de ani din Botoşani a murit ieri de COVID 1. De la începutul epidemei 5 cadre medicale au pierdut lupta cu noul coronavirus. 1.031 de cadre medicale sunt infectate cu COVID 19 în România, scrie Mediafax.

Mariana Andrioaie, o doctoriţă de 68 de ani din Botoşani, a pierdut ieir lupta cu COVID 19. Este al doilea medic din România. Femeia a fost testată prima dată pe 24 martie dar rezultatul a fost negativ. Pe 19 aprilie a fost internată în secţia de Boli Infecţioase din Botoşani iar la a doua testare rezultatul a arătat că era ifnectată cu noul coronavirus. Pe 24 aprilie doctoriţa a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi unde s-a şi stins din viaţă.

Primul deces din cauza COVID 19 din rândul personalului medical a fost o asistentă medicală, care lucra la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la secţia de Anestezie Terapie Intensivă. Nina Dumbravă revenise în data de 13 martie şi a fost confirmată cu COVID 19 şase zile mai târziu. Femeia avea „condiţii medicale pre-existente (obezitate morbidă) şi suferise bronho-pneumonii repetate în ultimele 12 luni“. Ea a încetat din viaţă pe 2 aprilie.

Cristian Stupiuc a fost ambulanţier în cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava. Bărbatul în vârstă de 53 de ani a prezentat simptome ale noului coronavirus pe 24 martie şi a fost confirmat pozitiv pe 30 martie. Acesta s-a stins din viaţa pe 7 aprilie acasă.

A urmat o asistentă de la Spitalul Militar Braşov. Femeia de 58 de ani a fost confirmată pozitiv şi internată la Spitalul de Pneumoftiziologie Braşov. Asistenta medical a avut nevoie de suport cu ventilator A fost transferată pe 6 apirlie la Spitalul suport Colentina din Capitală. Aceasta a murit pe 11 aprilie.

Primul medic care şi-a pierdut viaţa a lucrat la Spitalul Judeţean Constanţa până în data de 6 aprilie, când şi-a dat demisia. A fost confirmat pozitiv cu COVID 19 pe data de 7 aprilie. Pe 8 aprilie a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. A fsot transferat în Capitală la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş unde a murit pe 21 aprilie.

Pe 18 aprilie Ministerul Sănătăţii a anunţat că sunt 1.031 de cadre medicale infectate cu COVID 19 în ţara, cei mai mulţi în judeţul Suceava 462.

Cifrele oficiale sunt contrazise de numărătoarea paralelă a cadrelor medicale de la Federaţia “Solidaritatea Sanitară”, care susţine că sunt 1.941 de salariaţi din sănătate infectaţi cu COVID 19 şi că 9 şi-ar fi pierdut viaţa.

Parteneri