A fost emisă Ordonanţa Militară nr. 9. Care sunt principalele măsuri anunţate de Marcel Vela

Foto: facebook.com/ministeruldeinterne
  • Zborurile spre Italia, Franţa, Germania, Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia şi Iran rămân suspendate pentru 14 zile
  • Exporturile de grâu vor fi reluate
  • Navigatorii nu vor trebui să intre în izolare dacă nu prezintă simptome

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat o nouă Ordonanţă Militară care prevede suspendarea zborurilor pentru mai multe destinaţii timp de încă 14 zile.

“În această ordonanţă, am prelungit suspendarea zborurilor din şi înspre România cu Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA; Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franţa şi Germania”, a spus Marcel Vela.

Mai mult, exporturile de grâu pot fi reluate, după ce ministrul a anunţat că prevederile fostelor ordonanţe au fost modificate.

“Prin această ordonanţă, articolele care interzic acest export îşi încetează aplicabilitatea pentru că, în urma discuţiilor purtate la nivel guvernamental cu comercianţii, s-a reuşit perspectiva şi s-a clarificat achiziţia necesară pentru completarea rezervei de stat astfel încât un subiect important care preocupă Guvernul României – securitatea alimentară- să fie asigurată până la următoarea recoltă.”, a declarat ministrul de Interne, potrivit Mediafax.

În acelaşi timp, Marcel Vela a precizat că navigatorii fac excepţie de la regulile de izolare. Ei nu vor trebui să intre în izolare dacă nu au simptome specifice infecţiei cu coronavirus.

Parteneri