Acestea sunt semnele care îți arată că te-ai infectat cu coronavirus!

Semnele care îți arată că te-ai infectat cu coronavirus! Dermatologii atrag atenţia că diverse afecţiuni ale pielii, pornind de la erupţii sau leziuni asemănătoare degerăturilor, au fost primele semne de boală la unele persoane diagnosticate ulterior cu COVID-19, inclusiv la copii.

„A fost un studiu publicat pe 375 de cazuri în Spania. Este vorba de aspectul acesta vineţiu al extremităţilor, la nivelul degetelor de la picioare mai ales, cu aspect de degerătură. Roşu-vineţiu, uneori se băşică şi se ulcerează. Un alt aspect caracteristic sau asociat cu Covid, a fost aspectul de desen marmorat, dantelat vineţiu, la nivelul gambelor. Ambele sunt corelate cu o modificare la nivelul vaselor mici, cu o coagulare intravasculară şi cu fenomenul acesta de tromboză care se produce în cazul infecţiei.

E de menţionat că aceste simptome apar brusc la o persoană care nu le-a avut înainte, pentru că asemenea semne cutanate le întâlnim în alte afecţiuni. Apariţia semnelor brusc poate să însemne şi o infecţie Covid (…) Pe lângă aceste două semne destul de deosebite există şi alte erupţii necaracteristice, foarte asemănătoare cu urticaria, pete mari care dau o senzaţie de mâncărime, pete micuţe, uşor umflate, sau chiar aspectul acela de băşicuţă, de coş.

Apar pe toată supraţa cutanată. Aceste manifestări apar mai degrabă la persoanele care au avut şi alte simptome de boală şi apar în cursul evoluţiei afecţiunii.

Până la ridicarea stării de urgenţă, medicul de familie este cel care face triajul şi hotărăşte dacă este de mers mai departe către dermatolog. Sigur că şi noi putem fi consultaţi. Există şi această posibilitatea aceasta de consult online, ca să nu punem pacienţii pe drumuri, degeaba”, a spus Mihaela Leventer, medic dermatolog, relatează Antena 3.

Parteneri