Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” avertizează!

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” avertizează că în România vor fi peste 10.000 de cazuri de noi de infectări cu noul coronavirus, dacă oamenii nu înțeleg importanţa purtării măştii de protecţie.

Aseară, într-o emisiune la Antena 3, profesorul Adrian Streinu-Cercel a spus că ţara noastră va depăşi pragul de 10.000 de îmbolnăviri cu noul coronavirus.Întrebat când se va întâmpla acest lucru, medicul a răspuns că scenariul va deveni realitate încă de săptămâna viitoare.

“Dacă lumea nu înţelege să poarte mască, dacă lumea nu înţelege că aceste reguli minime de igienă sunt cele care fac diferenţa, atunci săptămâna viitoare vom avea în jur de 10.000 de cazuri, lejer”, a declarat Streinu-Cercel în cadrul emisiunii Ediţie Specială.

Miercuri, 4 noiembrie, România a înregistrat noi recorduri negative în lupta cu Covid-19.

Au fost depistate 8.651 de cazuri noi, cu aproape o mie mai mult față de bilanțul precedent, dintr-un total de 35.964 de teste.

Numărul persoanelor decedate în 24 de ore este cel mai mare de până acum: 146 de morți, iar la terapie intensivă este tot o cifră record: 1.001 pacienți.

Parteneri