Al doilea val de coronavirus – Japonia și Hong Kong, amenințate de reizbucnirea epidemiei

La Tokyo, numărul de îmbolnăviri s-a dublat în 24 de ore

Tocmai când credeau că au scăpat de amenințarea temutului virus, iată că autoritățile din Japonia se confruntă cu noi îmbolnăviri, puse pe seama persoanelor venite în ultima vreme din străinătate. Chiar dacă nu s-au impus încă restricții de circulație atât de severe precum în multe țări din Europa, guvernatorul orașului  Tokyo  le-a cerut oamenilor să păstreze distanța socială și să stea cât mai mult posibi în casă.  Yuriko Koike a descris situația drept „severă”, iar mulți japonezi au postat pe rețelele de socializare fotografii cu rafturile goale ale supermarketurilor.

Tokyo – un oraș în care locuiesc peste 13 milioane de oameni – a raportat miercuri 41 de noi cazuri Covid-19, mai mult decât dublul numărului raportat în ziua precedentă. Cu un total de 212 de cazuri, Tokyo a depășit prefectura Hokkaido, anterior cea mai afectată dintre cele 47 de prefecturi ale Japoniei.

În aceste condiții, Koike i-a încurajat  pe locuitorii din Tokyo să lucreze de acasă și să evite, pe cât posibil, restaurantele seara. Ea nu exclude faptul că are în vedere măsuri mai stricte, dacă numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 continuă să crească.

Aceste îngrijorări au avut ecou și în Hong Kong

Un expert a declarat că sistemul de sănătate publică ar putea să se prăbușească, dacă nu se vor lua măsuri radicale. Deși la primul val de îmbolnăviri, Hong Kong a reușit să stopeze destul de repede răspândirea virusului, în ultimele zile s-a înregistrat o creștere alarmantă a infecțiilor. Toți cei care se întoc în străinătate sunt obligați acum să intre 14 zile în carantină, dar autoritățile nu au închis deocamdată magazinele, barurile și restaurantele.

Parteneri