Alarmă de gradul ZERO! Un nou virus, “prieten” cu coronavirisul, se pregăteşte să facă ravagii

Foto: DerManuW / Pixabay

Ministrul Sănătăţi din Germania, Jens Spahn, a anunţat că va spori achiziţiile de vaccinuri antigripale pentru sezonul în care gripa şi coronavirusul ar putea coexista.

Conform Reuters, pandemia cu noul coronavirus este departe de a se încheia, a declarat miercuri ministrul german al sănătăţii Jens Spahn intensificarea achiziţiei de vaccinuri antigripale pentru a ajuta sistemul medical în viitorul sezon de iarnă, când ne-am putea confrunta în acelaşi timp cu COVID-19 şi cu gripa sezonieră, relatează Mediafax.

De asemenea, Jens Spahn a declarat că Germania posibilitatea de a efectua săptâmânal circa 900.000 de teste pentru COVID-19, cu condiţia să poată avea şi materiale necesare. În prezent, 470.000 de teste se efectuează pe săptămână.

„Pentru sistemul medical ar fi o mare provocare să se confrunte în acelaşi timp cu un val de gripă şi cu un val de coronavirus – acestea prezintă simptome similare şi necesită capacităţi similare de ventilare mecanică.”, a spus Ministrul Sănătăţii. Germania are până în prezent confirmate 163.009 de cazuri de COVID-19, dintre care 6.623 decese, şi a efectuat peste două milioane de teste.

Guvernul federal are în vedere menţinerea restricţiilor şi după 4 mai, dată la care Germania ar fi trebuit să relaxeze măsurile de protecţie faţă de coronavirus. Potrivit cancelarului general Helge Braun, “restricţiile privind contactele interumane vor fi prelungite cu siguranţă”. Politicianul a anunţat acest lucru în această dimineaţa, înainte ca guvernul să discute şi să voteze noile măsuri. Discuţii mai ample, despre etapele de redeschidere a ţării, vor avea loc într-o şedinţă extraordinară, pe 6 mai. „Pachetul esenţial” ar trebui prelungit până pe 10 mai, a spus Braun.

Parteneri