Aleksei Navalnîi îl consideră vinovat pe Putin de otrăvirea sa! Opozantul este hotărât să facă lumină în acest caz

Aleksei Navalnîi se simte mai bine și face pași mici, dar siguri, în procesul de recuperare. De când a ieșit din comă a distribuit imagini pe contul personal de Instagram pentru a-i asigura pe toți că starea sa este una bună și că ce a fost mai greu a trecut. Este hotărât să facă lumină în cazul otrăvirii sale și nu se teme să indice clar spre cel pe care el îl consideră vinocat de această faptă teribilă: președintele rus Vladmir Putin.

De când a ieșit din comă, opozantul rus Aleksei Navalnîi a distribuit fotografii din spital și a scris mesaje în care a vorbit despre modul în care decurge recuperarea sa. Recent el a vorbit despre implicarea Rusiei în otrăvirea sa și a acuzat Kremlinul că ascunde probe vitale în dosarul său.

Vehementul opozant al președintelui Vladimir Putin a spus că hainele sale i-au fost luate înainte să zboare din Siberia în Germania pentru tratament, după ce i s-a făcut rău în timpul unui zbor. El solicită ca acestea să fie returnate pentru că analiza lor ar putea scoate la iveală amănunte importante despre modul în care a fost otrăvit.

”Înainte să mi se permită să fiu dus în Germania, mi-au luat toate hainele și m-au trimis complet gol”, a scris Navalnîii pe site-ul său în timp ce se recuperează într-un spital din Germania. ”Având în vedere că au găsit Noviciok pe corpul meu și că infectarea prin contact este foarte probabilă, hainele mele sunt dovezi foarte importante”, a spus el. ”Cer ca hainele mele să fie împachetate într-o pungă de plastic și să-mi fie returnate”, a concluzionat opozantul, într-un mesaj transmis în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Navalnîi consideră că vinovatul de otrăvirea sa este Vladmir Putin

Navalnîi a revenit asupra declarațiilor sale, iar vinovatul poartă un nume clar, din punctul său de vedere. Vladimir Putin s-ar afla în spatele tentativei de ucidere, potrivit lui Navalnîi, care este hotărât să nu renunțe să își facă dreptate și nici nu dorește să se lase intimidat de Kremlin și de acțiunile acestuia. Aflat pe patul de spital, el a acceptat să ofere un interviu publicației germane Der Spiegel, și a subliniat că “nu se teme de nimic”.

Parteneri