ALERTĂ MAXIMĂ! Coronavirusul ar putea reveni în fiecare an. Anunţul care a băgat frica în oameni

Claudio Furlan/LaPresse via AP

O veste nu prea plăcută venită din partea cercetătorilor chinezi este că noul virus s-ar putea în fiecare an, astfel această isterie provocată de COVID-19 se poate desfăşura ani de zile, informează Mediafax.

Potrivit Bloomberg, specialiştii din China au susţinut ipoteza că noul coronavirus va reveni cel mai probabil în valuri, ca şi gripa şi că nu va dispărea prea curând. De asemenea, aceştia au declarat că sunt şanse minime ca noul virus să dispară aşa cum a făcut-o SARS, acum 17 ani, acesta având abilitatea de a infecta oameni fără a provoca simptome evidente.

Medicii din China descoperă aproape în fiecare zi cazuri noi asimptomatice de coronavirus, chiar dacă au fost luate măsuri pentru a ţine epidemia sub control. Cercetătorul care a declarat că noul coronavirus va reveni în fiecare an, Jin Qi, a mai spus: „Este foarte posibil să fie o epidemie care va coexista cu oamenii pentru o perioadă lungă de timp şi care este sezonieră”, a spus savantul.

Guvernele şi oamenii de ştiinţă au ajuns deja la un acord cu privire la faptul că virusul nu ar putea fi eliminat, chiar dacă au fost luate măsurile necesare eradicării acestuia. De asemenea, mai mulţi experţi în sănătate publică sunt de părere că virusul ar trebui răspândit într-un mod controlat în rândul populaţiei tinere.

Parteneri