An de an, pe data de 6 noiembrie, credincioșii prăznuiesc un mare sfânt

An de an, pe data de 6 noiembrie, credincioșii prăznuiesc un mare sfânt! Iată cui trebuie să-i spui „La mulți ani” în această zi! Rugăciunea pe care trebuie să o rostești pentru a scăpa de rele și pentru a primi binecuvântarea lui Dumnezeu în fiecare zi.

Data de 6 noiembrie reprezintă zi de mare sărbătoare la români! An de an, credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Pavel Mărturisitorul, fiind un bun prilej pentru a le spune celor dragi „La mulți ani”. Conform tradiției, tot în această zi este bine să dai de pomană alimente, dar mai ales, să spui o rugăciune puternică către Sfântul Pavel Mărturisitorul, pentru sufletele celor care nu mai sunt printre noi!

Sfântul Pavel Mărturisitorul provenea și Salonic și a fost scriitorul Sfântului Alexandru, patriarh al Constantinopolului. După ce împăratul Constantinopolului s-a stins din viață, Sfântul Pavel Mărturisitorul a fost exilat în America. Din nefericire, acolo a fost și locul în care și-a găsit, în cele din urmă, sfârșitul!

Sfântul Pavel Mărturisitorul a murit ștrangulat de către arieni și și-a dat ultima suflare în mâinile Domnului. Moaștele lui au fost duse în Veneția în anul 1236. Dacă aveți sărbătoriți în familie sau cunoștințe care poartă numele de ”Pavel”, trebuie neapărat să le urați un călduros și sincer „La mulți ani” astăzi!

Rugăciune puternică către Sfântul Pavel Mărturisitorul

De asemenea, tot în această zi sfântă trebuie să rostiți și cea mai puternică rugăciune către Sfântul Pavel Mărturisitorul, pentru a scăpa de rele și pentru a primi binecuvântarea lui Dumnezeu în fiecare zi.

„Pentru mărturisirea Dumnezeieştii credinţe, alt Pavel pe tine Biserica te-a arătat râvnitor între preoţi. Strigă împreună cu tine şi Abel către Domnul şi sângele cel drept al lui Zaharia. Părinte cuvioase, pe Hristos Dumnezeu roagă-L să ne dăruiască nouă mare milă. Deschide-voi gura mea şi se va umplea de Duhul şi cuvânt răspunde-voi Împărătesei Maice şi mă voi arăta luminat prăznuind şi voi cânta minunile ei bucurându-mă. Întăritor credinţei, învăţător Bisericii şi stâlp nemişcat al mărturisirii, luminător cu multe lumini ale harului şi gură de foc suflătoare te propovăduim pe tine, Sfinte Pavel. Amin.”

Parteneri