ANM a anuțat că temperaturile vor scădea în perioada următoare și vom avea parte de primele ninsori

ANM nu vine cu vești bune. Temperaturile sunt în scădere până la pragul de 3 grade Celsius, iar vreea rea pune stăpânire pe toată țară. Iată cum va fi în weekend.Suntem deja la jumătatea lui octombrie, iar toamna nu mai vrea să se lase, ci își intră în drepturi și astfel vremea rea pune stăpânire pe toate regiunile țării, Dacă ne-am bucurat de o vară prelungită, iată că acum cu pași mici ne îndreptăm către sezonul de iarnă. Până atunci avem de înfruntat ploile și vântul puternic.

Încă nu au fost anunțate zăpezi, deși în anumite zone au căzut primii fulgi de nea, însă meteorologii ne avertizează că vom avea parte de astăzi, 15 octombrie, și până duminică, 18 octombrie, vremea rea, ploi, vânt și temperaturi ce scad până în jurul valorii de trei grade Celsius.

ANM anunță temperaturi în scădere până la 3 grade Celsius.Joi, 15 octombrie, vremea se va încălzi uşor faţă de ziua de ieri, însă vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, iar în Banat, Crişana şi Moldova va sufla moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, iar cele minime se vor situa între 5 şi 15 grade.

Vineri, 16 octombrie, cei din vestul şi în nordul ţării, vor avea parte de valori termice ce se vor încadra în jurul celor normale pentru această perioadă. Astfel temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 şi 16 grade. De asemenea, ultima zi din săptămână ne va aduce și ploi, însemnate cantitativ pe arii restrânse.

Prima zi de weekend, sâmbătă, 17 octombrie, meteorologii anunță temperaturi mai scăzute față de ziua precedentă în toată ţara. Termometrele vor arăta maxime ce se vor încadra între 12 şi 20 de grade, iar minimele se vor situa între 3 şi 13 grade. Totodată, pe lângă vremea rece, nu vom scăpa nici de vântul care va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate, mai ales în zona de munte.

Iar ziua de duminică, 18 octombrie, vine cu vreme și mai rece pentru toate zonele ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 16 grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade. Ultima zi de weekend aduce și vânt ce va sufla slab și moderat, iar la munte ploaia se va transforma în lapoviță.

Parteneri