ANM a emis o avertizare meteo până marți seară. Cod Galben de ploi torențiale, furtuni și grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în în 27 de judeţe, până marţi seara, informează Agerpres. În intervalul 5 octombrie, ora 15:00 – 6 octombrie, ora 18:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în Banat, Crişana, Maramureş, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei, Transilvania, nord-vestul şi nordul Munteniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei.

De asemenea, vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25 – 35 l/mp şi, izolat, 50 – 60 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste (rafale de peste 85 – 95 km/h), iar temporar în vest şi în nord-est, cu rafale în general de 50 – 60 km/h. Cum va fi vremea în Bucureşti Vremea va fi deosebit de caldă la Bucureşti pe parcursul zilei de luni, iar temperatura maximă va fi de 30 – 31 grade, potrivit prognozei speciale pentru intervalul 5 octombrie, ora 15:00 – 6 octombrie, ora 18:00.

Cerul va fi temporar noros, iar din a doua parte a zilei de marţi probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului va fi în creştere. Marţi, temperatura maximă se va situa în jurul a 27 de grade. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade.

Parteneri