ANM a transmis o avertizare meteo privind 3 județe din România! Inundații, ploi și vijelii

Administrația Națională de meteorologie a emis, marți, o avertizare cod portocaliu de ploi puternice, vijelii și grindină pentru județele Galați, Vrancea și Vaslui.

Este cod portocaliu de ploi și vijelii în județele Galați, Vrancea și Vaslui.De asemenea, un număr de 28 de judeţe se află sub cod galben de instabilitate atmosferică.Potrivit meteorologilor ANM, în mai multe localități din județele Galați, Vrancea și Vaslui se vor înregistra ploi care vor depăși local 35 – 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului.

Avertizarea cod portocaliu este în vigoare până la ora 11.00.

De asemenea, mai mult de jumătate din țară este vizată de o avertizare meteo de furtuni și ploi abundente.

Până la ora 12.00, un număr de 28 de judeţe se află sub cod galben de instabilitate atmosferică.

Cod roșu de inundații pe râuri din Vaslui și Galați
Tot în această dimineață, hidrologii au emis o avertizare cod roșu de inundații pe râuri din județele Vaslui și Galați, fiind anunțate depășiri ale cotelor de pericol pe râuri din bazinul hidrografic Elan.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Elan, din județele Vaslui și Galați.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Elan – bazin amonte S.H. Murgeni.

Avertizarea cod roșu este în vigoare până la ora 15.00.

Parteneri