Anul școlar se amână? Profesorii amenință Guvernul că nu vor mai preda dacă nu li se vor majora îndemnizațiile după efortul depus în pandemie

După ce s-a decis majorarea pensiilor, însă cea a salariilor profesorilor s-a amânat, cadrele didactice amenință cu întârzierea începerii anului școlar. Angajații din Învățământ sunt nemulțumiți de decizia luată de Guvern și promit întârzierea începeri cursurilor, dacă indemnizațiile lor nu vor fi majorate conform legii.

Profesorii amenință cu amânarea începerii anului școlar

Cadrele didactice își cer drepturile și vor salariile mărite de la 1 septembrie anul acesta
Profesorii din România sunt indignați de decizia luată ieri de Guvern, cu privire la majorarea pensiilor, însă a salariilor din Educație nu. Cadrele didactice susțin că guvernanții le încalcă drepturile, cu atât mai mult cu cât în Legea bugetului de stat pentru anul 2020 sunt suficiente fonduri pentru ca majorarea să aibă loc.

Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ susțin că decizia amânării majorării salariale este o dovadă de lipsă de respect pentru cadrele didactice care au fost solidare și care au depus o muncă dificilă în contextul pandemiei de coronavirus, punând la dispoziția tuturor elevilor șansa la învățare în condiții speciale.

„Amintim că pe durata semestrului al II-lea al anului şcolar trecut, efortul fizic şi intelectual al cadrelor didactice a fost foarte mare, în condiţiile în care şcoala s-a făcut online, efort care va creşte în anul şcolar viitor. De asemenea, atragem atenţia că personalul din învăţământ va fi supus unui risc major de contaminare cu COVID 19, ţinând cont că şcoala se va face faţă în faţă cu elevii”, susțin reprezentanții instituției.

Parteneri