Anunț Crunt din partea OMS!: “Europa trebuie să se pregătească pentru o creștere a numărului de decese în Octombrie”

Europa trebuie să se pregătească pentru o creștere a numărului de decese provocate de COVID-19, în octombrie și noiembrie, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Directorul pentru Europa al OMS spune că un vaccin ar putea să nu fie glonțul de argint, așa cum mulți speră. Luni, Organizația a raportat cea mai mare creştere a numărului de contaminări zilnice cu noul coronavirus. “Va fi mai greu. În octombrie și noiembrie vom vedea o mortalitate mai ridicată”, a declarat Hans Kluge, directorul pentru Europa al OMS.

Multe țări din Europa au înăsprit recent restricțiile, în timp ce numărul cazurilor noi de Covid este în creștere, dar cel de decese a rămas stabil.

Sâmbătă, Franța a înregistrat mai mult de 10.000 de cazuri noi pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Duminică, Sebastian Kurz, cancelarul austriac, a avertizat că țara lui se află în pragul unui al doilea val și le-a cerut oamenilor să poarte mască, iar în Anglia au fost introduse luni reguli mai dure, inclusiv interzicerea adunărilor cu mai mult de șase persoane, atât la evenimente private cât și la cele publice.

“Este un moment în care țările nu vor să audă aceste vești și înțeleg”, a continuat Kluge.

El a vrut să transmită “mesajul pozitiv” că pandemia “se va termina într-un moment sau altul”, dar a subliniat că un vaccin ar putea să nu fie glonțul de argint, așa cum mulți speră.

Parteneri