Anunț de ultim moment! Toți călătorii care vor intra în România vor fi testați sau vor trebui să dețină un test covid

Toți călătorii care vor intra în România vor fi testați. O spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.Măsura este un pas înainte, în condițiile în care țara noastră încă impune carantină de 14 zile în cazul mai multor state.

Potrivit ministrului, această situaţie este discutată la nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), urmând a fi făcută o propunere Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) şi Guvernului.

Întrebat dacă România ia în calcul să introducă testarea celor care vin din străinătate, Nelu Tătaru a răspuns: “Avem în studiu şi avem în discuţie la nivelul INSP, urmând să propunem CNSU şi Guvernului pe această temă astfel de decizie. (…) Noi evaluăm în fiecare săptămână şi am şi luat decizia de a putea propune către CNSU şi către Guvern acele decizii vizavi de testare”.

El a spus că vor suporta costul testului cei care vin în ţară.

″În acest moment avem în plină discuţie prima variantă, în care să avem un test nu mai vechi de 72 de ore, dar avem şi varianta în care se pot testa ajungând aici, rămânând în carantină până află rezultatul. Doar cele (ţările – n.r.) pe care le avem pe listă şi care au un indice mai mare decât al ţării noastre”, a arătat ministrul Sănătăţii, prezent la Institutul Clinic Fundeni, potrivit Agerpres.

Parteneri