Anunţul făcut de Florin Cîţu. Ce se întâmplă acum cu pensiile și salariile

Informațiile contradictorii vin din ce în ce mai multe, pe canalele oficiale ale Guernului Orban. Dacă în urmă cu câteva zile, chiar premierul anunța că stăm bine la capitolul finanțe și că sunt bani pentru a plătii dările către contribuabili, acum ministrul de la finanțe, Florin Cîțu vine și anunță cu totul altceva.

Ministrul Cîțu trage alarma, pensiile și salariile, în pericol

În ultima perioadă parcă trăim într-un film de comedie, marca Stan și Bran, iar informațiile ajunse la public, pe diferite canale oficiale, de cele mai multe ori se bat cap-în-cap. Deunăzi, premierul Orban făcea promisiuni, populiste, pe marginea salariilor, dar mai ales a pensiilor, declarând că sunt bani și că se vor mări, conform calendarului, de la 1 septembrie. Acum, în schimb, aflăm de la primul specialist în finanțe al țării, ministrul Florin Cîțu, că atât pensiile, cât și salariile din sistemul bugetar sunt în pericol, scrie Playtech.

”Pericolul destabilizării finanțelor publice vine de la programele populiste din Parlamentul României”, a spus Florin Cîțu.

Conform domniei sale, a trebuit să tragă un un avertisment politicienilor populiști, referindu-se la programele populiste din Parlamentul României ”pentru că de acolo vine pericolul destabilizării finanțelor publice”. În opinia sa, aceste programe populiste vehiculate în Parlament, pe de o parte scad veniturile bugetului și pe de alta cresc cheltuielile bugetului fără niciun fel de analiză fundamentată domnia sa afirmând că pun în pericol ce există azi în buget, plata salariilor și plata pensiilor.

Anunțul crunt făcut chiar acum de Cîțu încinge spiritele și crează și confuzie

Afirmațiile ministrului Cîțu vin să demonstreze, dacă mai era nevoie de acest lucru, că dreapta nu știe ce face stânga, pe de-o parte, iar pede cealaltă parte nu aduce nimic nou, în comparație cu ce s-a evaluat și afirmat în spațiul public. Ba mai mult, întrebat dacă se va menține calendarul, conform curuia, de la 1 septembrie să se mărească pensiile, acesta a răspuns, dar răspunsul a fost evaziv și nu de natură să elucideze concret dacă se vor mări sau nu.

”Se discută despre sustenabilitate și despre echilibrul financiar al României. Toate aceste facturi depind de evoluția economiei. În acest moment, ne permitem ce facem acum. Eu voi prezenta mai multe scenarii în Guvern, dar și riscurile aferente, că uităm de ele și ne afectează pe toți. România este țara cu cea mai mare creștere din UE. Am avut un rezultat economic foarte bun. Ceea ce am făcut până acum a dat rezulate, nu spun eu, ci spun cifrele și specialiștii. Cu prudență și responsabilitate vom acționa în continuare”, a spus Cîțu.

Parteneri