Anunţul Poliţiei despre noapte de Înviere şi grătarele tradiţionale din prima zi de Paște

Poliţia Capitalei le transmite bucureștenilor că în perioada sărbătorilor de Florii şi de Paşte trebuie să respecte ordonanţele militare emise de autorităţi prin evitarea aglomeraţiilor şi păstrarea distanţei sociale. „Nu transforma febra cumpărăturilor în alt fel de febră”, transmit cei de la Poliția Capitalei.

„Trecem cu toţii printr-o încercare, din care putem ieşi cu bine doar dacă respectăm regulile şi vom acţiona împreună. Pentru credincioşii ortodocşi urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paştele. Pentru a vă proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, respectaţi Ordonanţele Militare şi păstraţi distanţarea socială şi evitaţi aglomeraţiile. Nu transformaţi febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectaţi indicaţiile din magazine şi păstraţi distanţa. Respectaţi orarul de deplasare şi aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră”, arată Poliţia Capitalei într-un comunicat transmis presei.

Sursa citată mai arată că în acest an va fi interzisă aprinderea lumânărilor în cimitire. Accesul în cimitire se va face doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare şi atunci cu respectarea numărului de 8 persoane, iar nerespectarea ordonanţelor militare se sancţionează cu amendă între 2.000 şi 10.000 de lei.

„Vă informăm că accesul este restricţionat în pădurea Băneasa, dar şi în alte zone cunoscute ca atractive pentru ieşirea la iarbă verde. Echipajele Brigăzii Rutiere, de ordine publică şi Jandarmeria călare vor supraveghea toate aceste zone, unde tradiţional se încing grătarele. Parcurile sunt şi rămân închise”. precizează poliţiştii, potrivit Gandul.

Parteneri