Arhiepiscopia Tomisului nu respectă nicio reglementare impusă de autoritățile române în timp ce oficiază slujbe

Astăzi a avut loc o slujbă oficiată de Arhiepiscopia Tomisului și de ÎPS Teodosie în centrul Constanței, însă măsurile de protecție nu au fost nici pe departe respectate de enoriași. Aglomerația a fost la ea acasă, iar de mască de protecție sau distanțare nici nu a putut fi vorba.

Slujba a avut loc la biserica Sf. Arhidiacon Ștefan din Constanța și a fost oficiată de ÎPS Teodosie și transmisă live pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Din imagini se paote vedea că majoritatea enoriașilor nu purtau masca de protecție, sau o purtau incorect, iar de distanțare nici nu a putut fi vorba, deși în incinta lăcașelor de cult ar fi trebuit respectată distanța de 1,5 metri în orice direcție.

Un scenariu asemănător s-a desfășurat și în luna septemrbie, când credincioșii s-au îngrămădit în biserică, fără să le pese de existența virusului și de pericolul la care, cu bună știință, se expuneau unii pe alții.

Potrivit Libertatea, Arhiepiscopia Tomisului a afirmat, prin intermediul purtătorului de cuvânt al instituției, că totul ar fi fost „o iluzie optică”.

„Cine a stabilit că nu s-au respectat măsurile? Poate este o iluzie optică, nu pot să fac un punct de vedere pe ce vedeți dumneavoastră. Încălcarea regulilor se stabilește de un organ de constatare”, a declarat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului pentru Libertatea.

Slubja oficiată cu nerespectarea măsurilor impuse de autorități vine după ce, în județul Constanța, au fost raportate 87 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, iar de la începutul pandemiei, 3.626 de persoane au fost infectate.

Parteneri