Astăzi se rostește o Rugăciune Specială pentru liniștea sufletului. Sfinții care sunt prăznuiți astăzi

Anual, potrivit calendarului ortodox, pe data de 10 noiembrie sunt sărbătoriți mai mulți sfinți mari. Totodată, creștinii trebuie să știe că astăzi se rostește o rugăciune specială pentru găsirea liniștii sufletești.

Ziua de marți, 10 noiembrie, reprezintă un motiv de mare bucurie pentru fiecare bun creștin. Anual, la această dată, în calendarul ortodox sunt prăznuiți mai mulți sfinți importanți. Aceștia sunt Sfinții Apostoli din cei 70: Olimp, Rodion, Sosipatru, Erast şi Cvart. Odată cu ei mai este sărbătorit și Sfântul Teostirict, dar și Sfântul Mucenic Orest.

Viața Sfinților Olimp, Rodion, Sosipatru, Erast şi Cvart

Sfinții Olimp, Rodion, Sosipatru, Erast şi Cvart au dus o viață închinată lui Dumnezeu. Olimp şi Rodion și-au dat ultima sufare, după ce au fost decapitați în cetatea Romei de către crudul Neron, cunoscut pentru tirania lui.

Cât despre soara Sfântului Sosipatru, acesta s-a săvârșit cu pace. El a fost episcop la Iconiu. Despre el a amintit Sfântul Pavel în cadrul Epistolei către Romani.

La fel s-a întâmplat și cu Sfântul Erast. De el se pomenește tot în Epistola scrisă de Sfântul Pavel, după ce a îndeplinit funcția de al Bisericii din Ierusalim, iar după ce a avansat, a fost episcop al Paneadei.

Sfântul Cvart a avut un sfârșit la fel ca cel al sfinților Erast și Sosipatru. El a îndeplinit funcția de fiind episcop al Beritului. De-a lungul vieții, acesta a trecut prin multe chinuri pentru a urma credința și a reușit să-i învețe și pe elini cuvântul Domnului, întorcându-i la El.

Rugăciunea pentru liniștea sufletească

„Doamne, dăruiește-mi să primesc cu liniștesufletească tot ce-mi va aduce ziua de azi. Învrednicește-mă să mă las cu totul în purtarea Ta de grijă. Astăzi, în tot ceasul, povățuiește-mă și în toate mă sprijinește. Oricare vor fi veștile pe care le voi primi în timpul zilei, învață-mă să le primesc cu sufletul liniștit și întărit în credința că peste toate este sfânta Ta voie și îngăduință”, este

Parteneri