Au ascuns autorităţile cifrele reale? Mii de persoane ar fi murit în Wuhan din cauza COVID-19

Foto: Getty Images
  • China susţine că numărul cazurilor de infecţie cu noul coronavirus a scăzut la câteva zeci zilnic în provincia Hubei, dar o serie de imagini cu mii de urne funerare contrazic informaţiile.
  • Mii de urne care aşteaptă să fie colectate în Wuhan, oraşul care a fost primul epicentru al pandemiei de COVID-19, sunt văzute în fotografiile postate pe reţelele de socializare.
  • Noile fotografii surprind cozi lungi de oameni care aşteaptă în faţa crematoriilor din oraş pentru a ridica rămăşiţele celor dragi.

Conform cifrelor guvernului chinez, 2.535 de persoane din Wuhan au murit după ce au fost infectate cu noul coronavirus, scrie The Telegraph. Dar imaginile şi informaţiile obţinute de presa par să contrazică datele oficiale, scrie Mediafax.

Aproximativ 2.500 de urne funerare au fost transportate către case funerare atât miercuri, cât şi joi, rezultă dintr-o serie de fotografii. O altă imagine publicată pe reţelele de socializare arăta în jur de 3.500 de urne stivuite într-o clădire şi nu se ştie câte dintre ele erau pline.

Centrele de înmormântare ale oraşului au refuzat să publice datele privind numărul celor care ajung acolo, dar unele familii au spus că au fost nevoite să aştepte câteva ore pentru a obţine cenuşa celor dragi.

Fotografiile apar în contextul în care numărul de infecţii din SUA şi Italia l-a depăşit pe cel din China, oraşe precum New York, Milano şi Madrid, care se luptă cu numărul uriaş de cazuri.

La nivel global numărul infecţiilor a depăşit 650.000 şi sunt peste 30.000 de decese.

Între timp, China lasă să se înţeleagă că a învins virusul, anunţând deblocarea la scară largă a economiei şi ridicarea restricţiilor impuse în luna ianuarie.

Însă tot lai multă lume pune la îndoială veridicitatea cifrelor raportate de China, în special având în vedere interesele sale economice.

Parteneri