Autoritățile din Sălaj iau în calcul interzicerea circulației pe timp de noapte

Autoritățile din Sălaj iau în calcul interzicerea circulației pe timp de noapte, după ce județul a depășit 5 cazuri la mia de locuitori, spune prefectul Virgil Țurcaș, care adaugă că este o realitate „faptul că în rândul populației există un rezervor de virus”.

Județul Sălaj este primul județ din România care a depăşit 5 cazuri la mia de locuitori.

Întrebat despre măsurile care se impun de acum încolo, prefectul Virgil Țurcaș a spus că în județ sunt aplicate măsurile prevăzute la nivel național, dar nu se mai confruntă cu focare, ci cu o transmitere comunitară masivă.

„Trebuie să ținem cont de câteva aspecte foarte importante. Avem trei UAT-uri care reprezintă orașe și au o pondere foarte importantă în populația județului. Mă refer la Jibou, Cehu Silvaniei și Zalău, unde avem o incidență foarte ridicată, între 8 și 10 la sută. Trebuie să controlăm acolo”, a declarat prefectul, la Digi24.

„Faptul că în rândul populației avem un rezervor de virus este o realitate”, a adăugat Virgil Țurcaș.

Acesta a explicat că județul se confruntă cu o transmitere comunitară extinsă: „Nu mai avem doar focare. Practic, fiecare persoană cu care ne întâlnim poate fi suspectă”.

Întrebat ce măsuri intenționează să adopte, prefectul a răspuns că autoritățile iau în calcul mai multe scenarii, una fiind limitarea circulației persoanelor după anumite ore, 22.00 sau 23.00.

Parteneri