Autoritățile statului au implementat din nou declarația pe propria răspundere în România.

Vești din ce în ce mai proaste pentru români! Din cauza cifrelor crescute de infectare cu noul coronavirus, autoritățile statului au luat măsuri dure pentru România, începând de luni, 9 noiembrie! În plus, se revine la declaraţia pe propria răspundere! De când va fi necesară?

Coronavirus a pus din nou stăpânire pe România, iar autoritățile statului s-au văzut nevoite să reintroducă noi măsuri dure pentru cetățeni! Joi seară, Ludovic Orban a anunțat care sunt noile restricții începând de luni, 9 noiembrie și ce vor trebui să respecte românii în contextul pandemiei de coronavirus!

România revine la declaraţia pe propria răspundere

Iar asta nu este tot! Cum una dintre măsuri vizează circulația pe timpul nopții între orele 22:00-06:00, toți românii care vor avea nevoie să circule în acest interval orar, sunt obligați să prezinte declarația pe propria răspundere, în care vor explica motivul pentru care se află în trafic sau pentru care au părăsit domiciliul în momentul respectiv!

“Înseamnă că pe timpul nopţii va fi permisă deplasarea la muncă, din motive medicale, deci practic numai acele deplăsări necesare. Magazinele vor fi închise.”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, magazinele se vor închide la orele 21:00, iar piețele care își desfășoară activitatea în spațiile închise vor fi nevoite ori să se mute în spații deschise, ori să se închidă! Totodată, masca de protecție va fi obligatorie atât în spațiile închise, dar mai ales, în spațiile deschise.

Orban: ”Tinerii nu înțeleg că pot duce boala acasă, la părinţi, la bunici”

Adio petreceri, adio ieșiri pe timpul nopții! Premierul României a declarat că foarte multe cazuri de infectare cu virusul ucigaș apar din cauza petrecerilor private. Orban trage un semnal pe alarmă și îi îndeamnă pe tineri să fie mult mai atenți la acțiunile lor, deoarece își pot infecta familiile fără să vrea!

În plus, toți cei care nu respectă măsurile în vigoare începând de luni, 9 noiembrie, vor fi sancționați de către autorități, conform legilor în vigoare!

“Ce nu înţeleg tinerii? Pot duce boala acasă, la părinţi, la bunici şi le poate afecta sănătatea. De la 22, 23 până la 5, 6 dimineaţa. Farmaciile le laşi deschise. Va fi o declaraţie pe proprie răspundere. E posibil să se accepte pe format online. să arăţi telefonul, să nu fie pe hârtie. Amenzile vor fi pentru nerespectarea regulilor. Dacă eşti oprit de poliţie şi nu te încadrezi în situaţiile prevăzute, vei fi amendat”, a mai spus Ludovic Orban.

Parteneri