Avertizare METEO! Cod galben de vijelii și condiții de brumă în 10 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vijelii care vizează 10 judeţe din din estul și sud-estul țării. Alerta este valabilă până mâine.

Cod galben de vijelii în 10 județe din estul și sud-estul țării.Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice și pe arii mai restrânse în rest. Zece județe intră sub avertizare cod galben de intensificări ale vântului de joi, 17 septembrie, ora 23:00 până vineri 18 septembrie, ora 16:00.

În cursul nopții de joi spre vineri (17/18 septembrie), în cea mai mare parte a Moldovei, apoi din orele dimineții de vineri (18 septembrie) și în Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h și izolat în jur de 70 km/h, îndeosebi pe litoral.

Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice și pe arii mai restrânse în rest, în general, cu viteze de 45…55 km/h.

Temperatura va scădea accentuat, iar la finalul săptămânii vremea va deveni răcoroasă în timpul nopților și dimineților, potrivit ANM.

În depresiunile intramontane izolat vor fi condiții de brumă.

Parteneri