Bilanțul celui mai devastator cutremur din Turcia din ultimul deceniu este unul șocant

Bilanțul celui mai devastator cutremur din Turcia din ultimul deceniu este unul șocant. Nu mai puțin de 100 de morți și aproximativ 1.000 de răniți s-au înregistrat în orașul Izmir.

Cutremurul din Marea Egee a făcut mii de victime, dintre care peste 100 au murit, fiind surprinse de clădirile prăbușite în timpul sesimului. 994 de oamnei sunt răniți, 147 dintre ei fiind internați în spital, potrivit Autorității pentru Managementul Dezastrelor și Urgențelor. Salvatorii încă sunt în căutarea persoanelor posibil blocate sub dărămături.

Au fost montate peste 3.500 de corturi de prim ajutor, dotate cu 13.000 de paturi, unde răniții sunt îngrijiți. Aproximativ 8.000 de voluntari ș 25 de câini au ajutat la operațiunile de salvare ale vctimelor.

Turcia este una dintre țările foarte predispuse cutremurelor. În anul 2011, peste 500 de oameni au murit în urma seismului din orașul Van, în timp ce anul acesta, în luna ianuarie, alte 41 de persoane și-au găsit sfârșitul în cutremurului din provincia Elazig.

În anul 1999, două cutremure dezastruoase au ucis peste 18.000 de oameni în zona de nord-vest a Turciei. Autoritatea pentru Managementul Dezastrelor și Urgențelor a declarat că seismul de vineri a avut o magnitudine de 6,6 grade pe Richter și aproximativ 1.400 de replici mai slabe în intensitate.

Operațiune grea pentru salvatorii din Turcia

Autoritățile au avut parte și o operațiune dificilă. O fetiță de doar trei ani a fost scoasă de sub dărămături la mai bine de 65 de ore de la cutremur. Copila și amma ei au fost surpinse de seism, iar blocul în care se aflau a căzut peste ele, fără să le lase vreo șansă de scăpare.

Într-un final, salvatorii le-au găsit în viață, fiind transportate la spital pentru îngrijiri. Din fericire, atât starea fetiței, dar și a mamei sale, este una bună.

Parteneri