Bucureștenii care s-au vindecat de covid ar putea primi 1000 de euro sub formă de tichete daca vor dona plasmă

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, că va propune CGMB un proiect care să îi stimuleze pe cei care au suferit de Covid-19 să doneze plasmă.

Gabriela Firea a propus un timulent financiar de 1.000 de euro, sub formă de tichete, pentru cei care donează plasmă.În cazul în care proiectul va fi aprobat, donatorii de plasmă din Bucureștii ar urma să primească tichete în valoare de 1.000 de euro.

„Soluție salvatoare la două zile distanță! Pacienții cu forme grave de covid-19 au nevoie urgență de transfuzii cu plasmă de la pacienții vindecați, care au dezvoltat anticorpi. Cei aproape 30 000 de pacienți trecuți prin infecția Sars-Cov2 ar putea să-i salveze pe cei care au forme mai dificile. Toate țările din lume duc o bătălie acerbă pentru a salva cât mai multe vieți.

S-au creat, deja, programe naționale pentru stimularea donării de plasmă. În România, din păcate, nu există un astfel de program concret. Doar lamentările Ministerului Sănătății că pacienții vindecați nu prea vor să doneze (până în 400 au donat, din 30.000 vindecați)”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Primul general al Capitalei a anunțat că a redactat un proiect dedicat acestei nevoi stringente, împreună cu medicii de la Administrația Spitalelor, pe care îl va adauga joi pe Ordinea de zi a Consiliului General.

„În esență, este vorba despre convingerea cât mai multor pacienți tratați să fie salvatorii celor care suferă, prin întâlniri, discuții, argumente umanitare. În plus, la acest efort vom adaugă și un stimulent financiar în cuantum de 1000 de euro, sub formă tichetelor de masă și/sau cadou, din care donatorii pot procura medicamente (vitamine, minerale), alimente necesare revenirii tonusului dar și alte produse necesare.

Parteneri