Bucureștiul se află în pericol de a intra în carantină! S-au înregistrat cifre uriașe

Bucureștiul – la doar trei zile distanță de carantinarea întregului oraș. În curând vom ajunge la cifra uriașă de trei infectări la 1.000 de locuitori.

Carantinarea Bucureștiului, scenariu din cauza cifrelor uriașe
Cifre uriașe de infectări. Autoritățile pregătesc carantinarea Bucureștiului
Bucureștiul, la un pas de carantinare – cifre uriașe”E naşpa să stai în casă, să nu ai un loc de muncă, să te bage în şomaj tehnic!”, spun oamenii.Ieri s-au înregistrat 549 de cazuri noi, mai mult decât dublu faţă de judeţul Iaşi, aflat pe locul doi. Un pas mai lipseşte până la scenariul care duce la reinstaurarea stării de urgenţă!

Carantinarea Bucureștiului, scenariu din cauza cifrelor uriașe

Dar nu toţi văd pericolul cu aceeaşi ochi!

– N-am de ce să port mască… O am și eu în buzunar!
– Mi-o arătați, vă rog?
– Nici nu știu dacă o am… spun bucureștenii

O atitudine care, multiplicată, creşte pericolul la care ne expunem cu toţii!

“Lumea se comportă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, toată lumea are o viață normală!”, se crucesc unii
Bunicii sunt cei care tremură la gândul că vor fi blocaţi din nou în case, departe de nepoţi. Este şi cazul doamnei Elena.
“Este poate o parte din rațiunea mea dea a fi să îmi iau nepotul de la școală, aș suferi enorm să nu mai fac treaba asta”, spune doamna Elena.
Cifre uriașe de infectări. Autoritățile pregătesc carantinarea Bucureștiului
Ne mutăm în biroul prefectului capitalei. Oficialul nu are veşti bune pentru bucureşteni.

“Am precizat că se poate ajunge la această situaţia şi chiar declara stare de urgenţă dacă rata de incidenţă depăşeşte 3. Există posibilitatea carantinării oricărei zone”, avertizează prefectul Capitalei.

Cum ar fi dificilă blocarea unui singur cartier, scenariul luat în calcul este izolarea întregii capitale. Cifrele vorbesc de la sine.

Pe 25 septembrie, în urmă cu 14 zile, în Bucureşti se înregistrau 210 cazuri noi. Situaţia s-a tot agravat, iar în ultimele 4 zile am depăşit de 3 ori pragul de 500 de cazuri noi!
În ultimele 14 zile, am ajuns la o rată de infectare de 2,31, foarte aproape de scenariul negru!

Bucureștiul, la un pas de carantinare – cifre uriașe

Carantinarea capitalei se va impune la un total de 6454 de cazuri adunate în 2 săptămâni. Asta înseamnă, de fapt, 3 cazuri noi la 1000 de locuitori. Vorbim de o diferenţă de numai 1400 de cazuri, o valoare pe care o atingem în, atenţie, 3 zile, în ritmul actual de creştere.

“Restricţionarea circulaţiei în Bucureşti nu este imposibilă. Ea a funcţionat în luna martie şi a funcţionat foarte bine”, spune prefectul Capitalei.

În acea perioadă ieşeam din casă cu declaraţie pe proprie răspundere. Este situaţia care se poate repeta, dacă ritmul actual de creştere a infectărilor se menţine la fel de ridicat ca în ultimele zile.

Parteneri