Cadavrul unui bătrân suspect de Covid-19 a fost ținut peste noapte în vestiarul Spitalului Județean de Urgență

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, după ce un bătrân în vârstă de 78 de ani a murit duminică, iar trupul său neînsuflețit ar fi fost ținut într-un vestiar până luni dimineață.

Bătrânul s-a stins duminică seară, în urma unui stop cardio-respirator. Bărbatul avea mai multe afecțiuni și fusese suspect de Covid-19.

La scurt timp după ce a decedat, trupul său neînsuflețit ar fi fost dus într-un vestiar care deservea personalul de pe Secția de Oncologie și ținut acolo, lângă saloanele în care erau internați alți pacienți.

Cadavrul a fost preluat luni dimineața, de angajații unei firme de pompe funebre.

Purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu, medicul Florin Nițu Scăueru, a declarat că în cadrul unității medicale a fost deschisă o anchetă.

“Am fost informat despre existența acestei situații. S-a deschis o anchetă și pe această temă. Din câte știu eu, la Secția de Boli Infecțioase există un spațiu special desemnat pentru aducerea trupurilor neînsuflețite ale pacienților infectați cu coronavirus după ce aceștia decedează. Nu avem suficiente informații pentru a vă spune exact ce s-a întâmplat, noi trebuie să desfășurăm ancheta și să vedem exact ce s-a întâmplat.

Trebuie audiate toate persoanele, atât pacienții, cât și cadrele medicale. Rămâne să vedem ceea ce s-a întâmplat cu adevărat, pentru că oamenii pot fi subiectivi.

Dacă a fost încălcată vreuna dintre normele de siguranță sau de igienă, atunci noi vom acționa pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor pe care le oferim pacienților noștri”, a afirmat medicul Nițu, potrivit gorjonline.ro.

Parteneri