Când s-ar putea întoarce elevii la şcoală. Ministrul Sănătății a făcut anunţul

Foto: tribuna.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunţat, marți, că dacă numărul îmbolnăvirilor, şi mai ales cel al deceselor, se reduce, după 15 mai, am putea vorbi despre relaxarea măsurilor şi reluarea, treptată, a activităţii.

La rândul său, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit și despre posibilitatea ca școlile să se redeschidă la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

“După data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese în urma bolii scade, dacă noi respectăm cu toții măsurile impuse de autorități și lucrurile merg înspre bine, este clar că putem să intrăm atunci într-o fază de relaxare. Este la fel de important de știut că aceste măsuri vor fi graduale. La început vor fi posibile iarăși activități care prezintă un risc mic de contaminare cu acest virus. Este evidentă nevoie de o evaluare a medicilor, a specialiștilor, dar și o evaluare economică, fiindcă noi dorim să repornim economia României”, a declarat azi Klaus Iohannis, preşedintele României.

Când s-ar putea redeschide școlile în România

Ministrul Sănătăţii a anunţat că în următoarele 7, maximum 10 zile, se aşteaptă vârful îmbolnăvirilor în România. Abia după aceea ar putea urma o perioadă de scădere, iar dacă tendinţa se menţine pentru următoarele două săptămâni, se va pune problema relaxării măsurilor de siguranţă, relatează stirileprotv.ro.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: “Aşteptam acest vârf, să-l vedem, dacă el se va menţine cu 10-12.000 de cazuri, atunci noi, ca şi spitale, putem susţine, şi-atunci ne putem face şi-o evaluare de la o zi la alta. Dacă vor fi mai multe cazuri gândindu-ne c-a fost o infectare în această perioadă şi-avem un 15-20.000 de cazuri atunci putem să ne gândim şi la o evoluţie mai fulminantă cu repercusiune şi o mutare a vârfului spre 5 mai.”

Ambii oficiali vorbesc despre reluarea treptată a activităţilor, inclusiv despre redeschiderea şcolilor.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: “Spre sfârşitul lunii mai şi poate începutul lunii iunie să ne gândim şi la partea şcolară, dar să ne gândim cu nişte precauţii şi cu nişte proceduri, în ce măsură vor veni, câte schimburi vor fi la şcoală, unde se vor intersecta copiii, exista biocide, există nişte măşti”

Autorităţile susţin că vor analiza şi vor anunţa din timp, atunci când condiţiile o vor permite, noile reguli privind menţinerea distanţării sociale.

Parteneri