Când vom avea un vaccin împotriva coronavirusului? Previziunea sumbră a unuia dintre cei mai cunoscuţi oameni de pe planetă

  • Mai avem de aşteptat până la apariţia unui vaccin împotriva coronavirusului.
  • Bill Gates crede că serul imunizator va putea fi produs abia într-un an sau doi.
  • Pandemia de coronavirus a făcut până acum peste 212.000 de morţi, iar numărul infectărilor a depăşit 3 milioane.

Dacă sperai că toamna aceasta ai putea să te vaccinezi împotriva coroanvirusului, mai ai de aşteptat. Bill Gates care a anunţat că va investi şi 250 de milioane de dolari pentru combaterea pandemie de coronavirus, spune că abia într-un an, chair doi, ar putea începe producţia în masa. Pentru a fi omologat un vaccin, trebuie să treacă prin mai multe etape, una dintre cele mai importante este aceea a depistării eventualelor efecte adverse pe care le-ar putea avea, potrivit CNN, preluat de Mediafax.

„Ideea să îl putem produce până la sfârşitul anului, depăşeşte ceea ce cred eu. Dacă toate ar merge perfect, am putea ajunge în faza de producţie într-un an. Am putea să nu reuşim asta. Poate să dureze şi doi ani. Sunt sute de eforturi. Ceea ce trebuie să facem este să le identificăm pe toate, să venim cu banii, şi să demarăm în forţă, construind linia de producţie între timp”, spune Bill Gates, cofondatorul Microsoft.

Parteneri