Când vom putea ieşi din case. Medicul Rafila: “Copiii trebuie să iasă, să se joace, să alerge. Să ne gândim şi la persoanele vârstnice”

Copiii au nevoie să iasă din case, să se joace, să alerge, iar vârstnicii, la rândul lor, au nevoie de mişcare. În acest context, dr. Alexandru Rafila a avansat o dată aproximativă când se va putea ieşi din case, anunţă Mediafax.

În Spania, primul-ministru are de gând să relaxeze această restricţie din 27 aprilie, astfel încât copiii să poată ieşi la aer.

Medicul Alexandru Rafila este de părere că şi românii au nevoie de această măsură, mai cu seamă copiii şi persoanele vârstnice: “Cred că şi în România trebuie gândită o astfel de măsură, probabil că nu tot din 27 aprilie, pentru că, ştiţi, evoluţia epidemiei în ţara noastră are un decalaj de circa 3 săptămâni faţă de Spania, 2-3 săptămâni, probabil că 15 mai este o dată mai rezonabilă pentru România, dar cred că acest tip de gândire este unul corect”.

Profesorul Rafila spune că şi vârstnicii ar trebui să iasă afară, însă, deocamdată aceste schimbări nu sunt reglementate oficial.

“Copiii, sigur, în timpul zilei trebuie cumva să iasă, să se joace, să alerge, să facă mişcare, dar probabil că trebuie să ne gândim un pic şi la persoanele vârstnice, care să fie încurajate eventual să facă plimbări, să facă mişcare, în cursul serii, când circulaţia este redusă”, a adăugat profesorul Alexandru Rafila.

Cel mai recent raport al OMS arată că procesul ridicare a restricţiilor trebuie să fie făcut gradual, cu intervale de timp pentru a evalua impactul lui. Ideal ar fi un interval de minimum două săptămâni între fiecare măsură de restricţie ridicată. Acest interval corespunde perioadei de incubaţie a coronavirusului.

Parteneri