Carantina în Constanța a fost prelungită! De Crăciun și Revelion cetățenii vor fi nevoiți să respecte măsurile impuse de autorități

Constanța, unul dintre cele mai mari orașe ale României, cu peste 300.000 de locuitori, va rămâne în carantină pentru încă două săptămâni, așadar de Crăciun și Revelion.

Autoritățile din orașul de la malul Mării Negre au luat această măsură întrucât incidența infectărilor la mia de locuitori se menține la o cotă îngrijorătoare.Municipiul Constanța se află în carantină din 20 noiembrie. În tot acest interval, rata de îmbolnăvire a scăzut, dar nu suficient. Este 8,7 în municipiu şi 5,9 în judeţ.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a cerut prelungirea stării de carantină în municipiul Constanţa, dar şi în alte localitatea Ovidiu. Institutul Naţional de Sănătate Publică a dat dejà o aprobare în acest sens. Măsurile luate nu au dus la o scădere considerabilă a ratei de îmbolnăvire.

După ce propunerea de prelungire a carantinării a fost votată joi de CJSU Constanța, ordinul a fost semnat de Raed Arafat, șeful DSU, și intră în vigoare începând cu 18.12.2020, ora 20:00.

Orașul din Dobrogea este în carantină din 20 noiembrie. Rata de îmbolnăvire a scăzut, dar nu suficient. Este 8,7 în municipiu şi 5, 9 în judeţ.Prefectul Silviu Cosa anunţă că se vor înmulţi controalele în următoarea perioadă. ”Filtrele vor fi permanente, se va ajunge zilnic în centrele comerciale, se vor opri mai multe mașini decât se opreau până în prezent”, a precizat prefectul, conform EuropaFM.

Decizia luată de autoritățile din Constanța îi afectează pe cei care obişnuiau să-şi facă sărbătorile la malul mării. ”Având în vedere că prelungirea și propunerea se vor face pe 14 zile, înseamnă, din păcate, că atât Crăciunul cât și Revelionul vor fi în carantină.În cazul în care cineva va mai intenționa să organizeze p astfel de petrecere, va avea niște surprize care nu au nimic de a face cu noțiunea de petrecere”, a adăugat oficialul.

Restricțiile impuse pe 20 noiembrie, păstrate pentru încă două săptămâni
În noua hotărâre de prelungire a carantinei rămân valabile toate restricțiile care erau valabile şi până acum, iar cetăţenii pot călători în baza unei declaraţii pentru a-şi justifica scopul deplasării.Prin hotărârile adoptate de CJSU Constanța sunt păstrate restricțiile în ceea ce privește circulația persoanelor, a organizării evenimentelor private şi a slujbelor religioase. În judeţul Constanța, alte 11 localităţi se mai află în carantină zonală.

De asemenea, județul Constanța se află în topul cazurilor zilnice de infectări cu noul coronavirus, dar şi pe primele poziţii în privinţa incidenţei pe ultimele 14 zile.

Parteneri