Cătălin Moroșanu nu a rămas nepăsător după cazul minorei agresate de la Târgu Jiu: “Am fost și eu victima unor astfel de situații. Eram un copil de la țară”

Cazul minorei de 13 ani din Târgu Jiu, bătută și umilită în stradă de alte fete, a cutremurat întreaga țară. Subiectul a ajuns și la urechile lui Cătălin Moroșanu, iar luptătorul nu a rămas deloc nepăsător. „Moartea din Carpați” susține că și el a fost victima unor astfel de situații.

În urmă cu câteva zile, pe rețelele de socializare a devenit viral un videoclip de-a dreptul înfiorător. În imagini se vedea clar cum o adolescentă din Târgu Jiu este bătută și umilită de alte fete, fără ca nimeni să-i sară în apărare.

Videoclip-ul a fost văzut și de vedetele de la noi, iar acestea și-au arătat indignarea în public, prin declarații care mai de care mai dure. O astfel de reacție a avut și Cătălin Moroșanu în mediul virtual. „Moartea din Carpați” a mărturisit că este îngrijorat de faptul că bullying-ul este atât de des întâlnit în țara noastră.

Cătălin Moroșanu a scris pe Facebook că și el a trecut prin astfel de experiențe urâte, fiind victima celor care îl umileau și-l jigneau pentru ca să-l facă să se simtă inferior. Totul s-a petrecut în copilărie, atunci când luptătorul locuia la sat.

„Din păcate, bullyinng-ul a devenit tot mai predominant în societate. (…) În copilărie, am fost și eu victima unor astfel de situații. Eram un copil de la țară, care nu avea un statut, iar ceilalți încercau de fiecare dată să mă jignească și să le fiu inferior. Mă simțeam neputincios de fiecare dată”, a scris luptătorul pe Facebook.

Cum a ieșit luptătorul dintr-o situație similară

În continuare, Cătălin Moroșanu a transmis că cel care l-a ajutat să nu mai fie victima abuzurilor a fost sportul de performanță. Astfel, „moartea din Carpați” a prins curaj în forțele proprii, sportul fiind cel care l-a educat și l-a făcut un luptător adevărat. Acesta a ținut să menționeze că sportul nu te învață să fii un viitor agresor, ci un om care poate face față situațiilor întâlnite în societate.

„Totul s-a schimbat când am început cu sportul de performanță. Sportul mi-a dat încredere în puterile mele, m-a făcut mai responsabil și mi-a arătat o direcție în viață. (…) Sportul te educă în cel mai pozitiv mod cu putință, transformându-te din victimă într-un adevărat luptător. Atenție, nu un viitor agresor, ci un om care se poate adapta situațiilor din societate”, a mai spus el.

Parteneri