Ce amendă şi-a luat Pepe în seara de Înviere

Foto: Libertatea

A fost să ia Lumină în noaptea de Înviere și s-a ales și cu o amendă. Puținele restricții au fost înșelătoare pentru artist.

Cum a luat Pepe amendă în seara de Înviere

Marcel Vela, ministru de Interne, a semnat un acord cu Patriarhia Română pentru a organiza împărțirea Paștilor vineri și sâmbătă, dar și pentru aducerea Luminii la credincioși. Pentru enoriașii care au dorit să ia Lumină Sfântă, a fost nevoie, ca și până acum de când s-a istituit starea de urgență în România, de declarația pe proprie răspundere. În document, omul a trebuit să treacă locul deplasării cu precizarea pentru ridicarea Sfintelor Paști și numele lăcașului de cult, potrivit Impact.

Cum a luat amendă Pepe în seara de Înviere. Ce s-a întâmplat între el și polițist

Pepe s-a numărat printre românii care au ieșit pentru a lua Lumină, dar nu și printre cei care au avut asupra sa o declarație. Artistul a ieșit din casă preț de câteva minute și, chiar dacă era la numai câțiva metri de casă, pentru că era trecut de ora 22:00 și pentru că nu avea o foaie care să arate scopul și durata pe străzi, artistul și-a luat amendă contravențională.

I s-a întocmit proces verbal

Solistul nu a fost pe fază atunci când voluntarii au împărțit lumină, sărbătorind ziua de naștere a soției sale, Raluca, așa că a așteptat să se termine Slujba pentru a ieși să ia lumină. Locuind extrem de aproape de biserică, Pepe a considerat că nu mai e nevoie de o declarație pe proprie răspundere pentru a părăsi domiciliul. Îmbrăcat în pantaloni sport, un maiou și papuci, interpretul a fost surprins pe stradă, după ora 0:00, de polițiștii care asigurau perimetrul din jurul bisericii.

Libertatea l-a fotografiat pe artist în momentul era dojenit de unul dintre angajații Poliției Capitalei. Partea plină a paharului este că, după ce i-a întocmit procesul-verbal, ofițerul s-a oferit să meargă în fața bisericii și să aprindă una dintre candelele cu care a venit artistul.

Parteneri