Ce fac pensionarii după ce le intră banii pe card. Atenţie, e foarte periculos!

În ciuda faptului că s-a tot explicat de către mai mulți lideri de opinie, medici și instituții ale statului dar și de către bănci că banii sunt periculoși din cauza faptului că sunt potențiali purtători de virusuri, microbi și bacterii, pensionarii par să nu țină cont de niciun sfat.

Astfel, așa cum se vede și în imaginea de mai jos, primul lucru pe care pensionarii îl fac după ce le intră banii pe card, dau fuga imediat la banci ca să-i scoată. Voxbiz a surprins doar una dintre cozi, dar în cursul ultimelor zile erau astfel de cozi la mai multe sucursale ale băncilor dintr-un cartier bucureștean.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi-a exprimat vineri speranţa că va putea anunţa în cursul zilei efectuarea plăţii pensiilor pe card.

„Cu privire la pensii, sper ca în cursul zilei de astăzi să pot informa pe cei care primesc pensiile prin card că s-au efectuat plăţile, astfel încât să le poată încasa mai devreme”, a declarat Violeta Alexandru, într-o conferinţă de presă.

Prin intermediul unei postări pe pagina oficială de Facebook, și Poliţia recomandă tuturor cetăţenilor să evite pe cât posibil folosirea bancnotelor în această perioadă, pentru a evita eventuala răspândire a coronavirusului. “Pentru siguranța ta, alege plata cu cardul!”, transmit poliţiştii.

“În perioada COVID-19, recomandăm și distanțarea de cele mai populare chipuri din România: cele de pe bancnote.

Ele trec prin zeci de mii de mâini înainte de a ajunge la tine. Pentru siguranța ta, alege plata cu cardul!

Parteneri