Ce s-a întâmplat la priveghiul lui Emi Pian. Marcel Vela a transmis: “Dacă cei sancționați vor fi confirmați pozitiv atunci va fi și o anchetă penală”

Zeci de oameni s-au strâns în curtea lui Emi Pian la priveghiul interlopului. Florin Salam i-a cântat lângă sicriu și-l plânge pe bunul său prieten.

Oamenii s-au îmbulzit în curtea interlopului din Rahova pentru a-l vedea pentru ultima dată și au uitat complet de distanțarea socială și masca de protecție. Jandarmii și Poliția au intervenit pentru ține totul sub control, însă nu au făcut nimic împotriva distanțării sociale, fiind depășiți de numărul mare de persoane.

Priveghiul lui Emi Pian va dura patru zile, așa că familia interlopului a optat pentru un sicriu cu aer condiționat și leduri. Toate detaliile înmormântării au fost puse la punct de apropiații lui Florin Mototolea, pe numele său real.

„Prima dată nu mi-a venit să cred. Eu sunt și puțin supărat. Am cu fratele meu o problemă. Nu puteam să dorm, stăteam cu gândul la fratele meu și la 4:00 dimineața, la 5:00 dimineața mi-a dat cineva un mesaj că s-a întâplat ce s-a întâmplat cu cumătrul și mie nu îmi venea să cred. A trebuit să sun în 10 locuri să aflu sigur dacă este așa’, a povestit Florin Salam la „Antena Stars’.

La priveghi a venit și Florin Salam, care i-a cântat lângă sicriu. La miezul nopții, cei prezenți la priveghi au adus mașina interlopului în fața porții, iar pe gard au scris ‘EMI’ din coaroane de flori.

Amenzi la priveghiul lui Emi Pian

În urma răfuielii dintre clanurile rivale, Victor Ciutacu i-a spus în direct la România TV, lui Marcel Vela, că autoritățile sunt depășite de situația care cu greu se gestionează.

„Medicina nu se rezolvă nici cu amenzi, nici cu cătușe. Ce faceți cu bomba epidemiologică de acolo. Vreau să faceți și prevenție, nu numai amenzi. Virusul se răspândește mai mult ziua decât noapte. Recunoașteți că sunteți depășit de situație. Îmi spuneți că faptul că doi interlopi s-au tăiat între ei nu este problema forțelor de ordine.

În timp ce interlopii se taie pe stradă, dumneavoastră căutați un nume pentru un câine’, a replicat și Victor Ciutacu.

Marcel Vela are o atitudine surprinzătoare și încearcă să facă totul să pară mai puțin grav decât este în realitate. Jandarmii aflați în fața porții interlopului împart măști și dezinfectant pentru cei prezenți la priveghi.

„Că sunt sute de persoane, nu este așa. Ați dat imagini de azi din cursul zilei, acum pe seară nu mai este așa. Mai devreme ați difuzat imagini cu sute de persoane. Nu au fost 800 de persoane. S-au aplicat 60 de amenzi, inclusiv lui Florin Salam. Dacă sunt acum mai multe de 50 de persoane, se vor da amenzi. Vă garantez acest lucru. Poliția și jandarmeria sunt acolo pentru a supraveghea zona, sunt în misiune, ca prevenție. Nu mi se pare să difuzați imagini de pe zi și să spuneți că sunt seara. Văd că dumneavoastră le știți pe toate. Elicopterul care a supravegheat zona este în misiune, are dispozitive de monitorizare pentru a identifica orice grup mai mare de oameni’, a spus Marcel Vela.

„Poate fi și o anchetă în zona penală„

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a explicat faptul persoanelor care s-au înghesuit la priveghiul lui Emi Pian vor fi anchetate penal dacă se confirmă că sunt infectați cu COVID-19. „Dacă cei sancționați vor fi confirmați pozitivi atunci poate fi și o anchetă în zona penală, care nu respectă normele. Acum în continuare se execută misiuni pentru a se respecta legea. Avem 70 de polițiști și 100 de jandarmi. Cred că și organizatorul își dă seama că nu poate încălca legea.

Poliția nu poate interveni în interiorul unui loc privat. Aseară au fost identificați participanții astfel încât dacă se îmbolnăvește cineva să putem face dosar penal. Noi ca instituție și DSP supraveghem sănătatea publică.

Ce s-a descoperit la autopsie

Raportul întocmit de legiști după autopsierea cadavrului lui Emi Pian ar răstura tot ce se știa până acum. Legiștii au constatat că, înainte de a fi ucis, Emi Pian, pe numele real Florin Mototolea, ar fi consumat o substanță psihoactivă, potrivit Gândul.ro. În fișa, la cauza morții a fost trecut infarct miocardic. Asta ar însemna că plăgile rezultate prin înjunghiere nu i-ar fi cauzat moartea în mod direct interlopului.

Parteneri