Ce sume exorbitante intră lunar în conturile lui Marcel Vela. El încasează venituri și de la Parlament și de la Guvern

Marcel Vela a fost senator înainte de a fi numit, în noiembrie 2019, în funcția de ministru de Interne. Astfel, el a încasat venituri atât de la Parlament, cât și de la Guvern.

Marcel Vela a fost numit în funcția de ministru de Interne pe 4 noiembrie 2019, devenind membru al Guvernului Ludovic Orban. La acel moment, Vela era senator PNL, după ce câștigase un mandat la alegerile parlamentare din 2016. După declanșarea stării de urgență, din 16 martie 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, Marcel Vela a devenit al doilea om în stat, după președintele Klaus Iohannis. (vezi ce bogată este fiica lui Marcel Vela)

Pe 11 iunie 2020, Marcel Vela a completat prima declarație de avere în calitate de ministru de Interne. La rubrica veniturilor anuale, încasate în 2019, el a notat că a primit 128.368 de lei, ca indemnizație de senator, pentru primele 10 luni ale anului, cât a fost angajat la Parlament. De la Ministerul de Interne, Vela a primit un salariu de 27.409 lei pentru cele aproximativ două luni de activitate, ceea ce înseamnă că salariul său lunar de ministru a fost de 13.704 lei.

Din declarația de avere a lui Marcel Vela mai reiese că deține un teren agricol de 1000 metri pătrați, în comuna Zăvoi, din județul Caraș Severin, dar și un apartament de 61 metri pătrați în orașul Caransebeș. În conturi, Marcel Vela are 626.267 lei și 31.000 de euro, ceea ce înseamnă că a economist aproximativ 160.000 de euro. Vela are un credit de 38.000 de

Marcel Vela și-a început cariera politică la Caransebeș, acolo unde a fost, de-a lungul timpului, consilier local, viceprimar și primar. Primul său mandat de primar a fost câștigat în 2004, la capătul unei lupte electorale în care Vela s-a folosit și de popularitatea manelistului Nicolae Guță. Într-un material dedicat lui Marcel Vela, ziariștii de la recorder.ro au dezvăluit ce s-a înâîmplat în campania electorală, după ce Marcel Vela a făcut rost de finanțare.

“Cert este că, după ce face rost de bani, candidatul liberal joacă totul pe cartea unui spectacol electoral grandios, în care îi aduce la Caransebeș pe membrii formației SIMPLU și pe manelistul Nicolae Guță. Concertul de manele are un succes formidabil și pare să-și atingă scopul electoral. Astăzi, Vela se dezice de renumele cântăreţului de manele. „S-a făcut un focus-grup de către staff-ul de campanie. Caransebeşenii l-au ales pe Guţă, nu eu. Eu nu sunt un iubitor al manelelor“, spune actualul ministru de Interne”, s-a scris despre Marcel Vela.

„Cu ajutorul lui Nicolae Guţă şi cu toate investiţiile susţinătorilor, Marcel Vela reuşeşte să obţină 8.798 de voturi, de două ori mai multe decât contracandidatul său. „S-a mai împlinit un vis măreţ al omului politic Marcel Vela“, scriu ziariştii de la „Timpul“. Pentru a sublinia grandoarea acestui vis, la depunerea jurământului – de regulă, o anostă formalitate – noul primar aduce muzică de fanfară. Începea o nouă etapă din viața lui Marcel Vela, care urmează să conducă orașul Caransebeș vreme de 12 ani.”, s-a mai dezvăluit despre alegerea lui Marcel Vela ca primar.

Parteneri