Cercetătorii Oxford au făcut anunţul. Când va fi gata vaccinul anti-coronavirus

  • Cercetătorii de la Oxford University lucrează la un vaccin anti-coronavirus şi spun că în cel mai bun scenariu acesta ar putea fi gata până în toamnă
  • 500 de oameni urmează să primească vaccinul în faza de testare
  • Scenariul mai realist, spun cercetătorii, este pentru anul 2021

Cercetătorii Universităţii din Oxford care lucrează la dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului care provoacă COVID-19 estimează că ar putea ajunge în faza finală a programului în toamnă. Cel mai optimist scenariu ţine de apariţia unui vaccin în 6 luni, însă cel mai realist vorbeşte despre anul 2021.

Echipa de cercetători de la Oxford va începe în această lună faza de testare a vaccinului, 500 de oameni cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani urmând să primească doze de vaccin.

“În cel mai bun scenariu vom obţine rezultate eficiente pentru intrarea în faza finală până în toamna acestui an, apoi vom vorbi despre capacitatea de producţie în masă”, au explicat epidemiologii pentru The Telegraph.

Daily Mail mai notează că 14 participanţi ai unui studiu test pentru un vaccin s-au întors în Marea Britanie din China. În total, studiul a presupus 108 candidaţi, dintre care 18 au fost din Marea Britanie.

China a lansat faza de testare a unui vaccin anti-coronavirus pe data de 17 martie.

Pe de altă parte, scrie Daily Mail, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Washington estimează că Marea Britanie va atinge vârful epidemiei pe 17 aprilie.

55.000 oameni au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în Marea Britanie, iar 7.100 au decedat.

Parteneri