Cercetătorii și medicii recomandă să abordăm totul cu moderație în contextul actual Covid-19 și să nu ajungem în depresie

Virusul ne îmbolnăveşte trupul, dar şi mintea. O spun cercetătorii şi medicii, iar teama şi nesiguranţa pot duce la cea mai neagră depresie pentru pacienţii infectaţi.

La linia verde antisuicid apelurile de ajutor au crescut în pandemie.
Au crescut apelurile la linia verde antisuicid, iar psihiatrii trag un semnal de alarmă. Trebuie să abordăm totul cu moderaţie, să căutăm soluţii şi să nu privim internarea în spital ca pe un capăt de drum.

“Mă simţeam ca într-un labirint din care nu pot să ies.” Este mărturia unuia dintre cei peste 270.000 de români infectaţi cu Sars-Cov-2. Boala a pus-o în faţa unuia dintre cele mai grele lucruri din viaţă – să nu poţi să respiri, să nu ai aer. Şi, ce e mai rău, să nu vezi speranţa.

Pandemia ne trece prin multe stări sufleteşti care pot ajunge să ne afecteze sănătatea mintală. În tot vârtejul de incertitudini, internarea în spital e văzută ca un capăt de drum. Senzaţia depresivă este generată chiar de virus.

Parteneri