Ciprian Marica, îngropat în datorii. Ce s-a întâmplat cu afacerile fostului fotbalist

Afacerile l-au îngropat în datorii pe Ciprian Marica, fostul atacant al echipei naționale.

Afacerile sun o sursă de datorii pentru Ciprian Marica, fostul fotbalist investind în turism, imobiliare și consultanță. În acte, Marica este implicat în două firme, „Caelia Mamaia SRL”, prin care administrează o plajă de pe litoral și „MCA Consulting LTD – SRL”, specializată în „consultanţă pentru afaceri şi management”. (vezi ce accident mortal a provocat mașina lui Ciprian Marica)

Ultimele date de la Ministerul de Finanțe, valabile pentru 2018, arată că, la finalul acelui an, “Caelia Mamaia SRL” avea datorii de 772.981 lei, în timp ce “MCA Consulting LTD – SRL” înregistra restanțe de 1.485.374 lei. Astfel, cele două firme ale lui Marica au bifat datorii totale de 2.258.355 de lei, adică de aproximativ 500.000 de euro. De menționat că firma specializată în consultanță a raportat cifră de afaceri 0 în 2014, 2016, 2017 și 2018, potrivit wowbiz.ro.

Afacerile l-au îngropat în datorii pe Ciprian Marica. A strâns 25 milioane de euro din fotbal

Marica are o avere consistentă, strânsă din contractele de fotbalist. El a declarat că, în cei 6 ani petrecuți în Germania (la echipele Stuttgart și Schalke 404) a dat 14 milioane de euro Fiscului. Cum impozitul pe venit în Germania este de aproximativ 45%, reiese că Marica a avut un câștig brut de aproximativ 31 milioane de euro, rămânînd cu unul net de 17 milioane de euro. Cum și la Șahtior, Getafe, Konyaspor a avut salarii bune, se poate estima că, în toată cariera, Marica a câștigat aproximativ 25 milioane de euro net. Marica este un prosper om de afaceri, în domeniul imobiliar, unde a investit o parte din banii câştigaţi în fotbal. Presa a relatat că deține un spațiu la Unirii, un hotel pe Litoral, iar ultima investiție o reprezintă un hotel și o clădire de birouri în București.

Ciprian Marica (34 de ani), fostul atacant al echipei naționale, în prezent finanțator la Farul Constanța, a fost în prim-plan acum câteva săptămâni, după ce o filmare compromițătoare cu el și Ana Muntean, nora lui Florin Muntean, fost șef la firma Transgaz, a fost făcută publică. Cei doi au fost surprinși, în 2019, în aceeași cameră de hotel de soțul femeii, dar filmarea a apărut în spațiul public de-abia pe 29 aprilie 2020.

Parteneri