Cluburile din Mamaia au fost închise de ANPC. S-au găsit produse alterate și spații neigienizate

Două cluburi din Mamaia au fost închise azi-noapte, în urma unor controale. Alte 3 au fost amendate.Cinci cluburi au fost verificate de Protecția Consumatorului. Trei dintre ele au fost amendate cu 40.000 de lei.

Unui club i-a fost închisă bucătăria pentru că au fost descoperit multe nereguli, iar unui alt club din nordul stațiunii Mamaia i-a fost suspendată activitatea – bucătărie, bar și plajă, pentru că nu erau respectate regulile de distanțare.

Este vorba despre Breeze și Fratelli, unul dintre ele având în administrare și o zonă de plajă, arată Protecția Consumatorului.

Aceste unități pot fi redeschise doar după ce sunt rezolvate problemele descoperite de Protecția Consumatorului, iar verificările vor fi făcute de comisari ANPC care trebuie să își dea acordul pentru redeschidere.

Potrivit unui comunicat de presă, cele mai importante abateri întâlnite de comisarii ANPC, în timpul controlului sunt: comercializarea înghețatei cu data limită de consum depașită,
comercializarea preparatelor culinare cu eticheta care indica data de preparare cu o zi sau două în urmă,comercializarea preparatelor culinare fără etichete cu elemente de identificare,utilizarea sosurilor producție proprie păstrate în recipienți reutilizați de băuturi răcoritoare,utilizarea bureților de sârmă,utilizarea unei camere de gheață complet neigienizată,lipsa de informare a consumatorilor cu privire la produse preparate care provin din produse decongelate,schimbarea termică a stării produselor față de cea indicată de producător.

Parteneri