Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă se întrunește astăzi într-o nouă ședință pentru a impune noi restricții

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă se întrunește astăzi într-o nouă ședință, la orele 15:00! Potrivit primelor informații, noi restricții se vor impune în București! Despre ce este vorba?

Ieri, Bucureștiul a intrat în mod oficial în scenariul roșu, iar astăzi, prefectul Capitalei a anunțat că o nouă ședință a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă va avea loc la orele 15:00. Potrivit primelor informații, se vor discuta noi restricții ce vor viza Capitala.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București va pune la dispoziție toate informațiile necesare pentru a analiza încadrarea în limitele de incidență a cazurilor.

Nu scăpăm nici de această dată de starea de alertă, care se va prelungi odată cu noile măsuri ce vor fi luate astăzi, în urma ședinței Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, cu privire la combaterea virusului ucigaș. Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a declarat că, în cazul în care rata de infectare va scădea sub 3 la mia de locuitori, vor fi luate, din nou, alte decizii.

”Noi am pus această problema. Comitetul va fi convocat oricum. Dacă va scădea rata de incidență sub 3, noi tot trebuie să îl convocăm. Informăm Comitetul că rata a fost 3,02 și ne gândim dacă trebuie să luăm măsuri pe care în aceeași ședință să le anulăm”, a declarat prefectul.

Cât despre închiderea școlilor din București, Gheorghe Cojanu a spus că decizia aparține în totalitate Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii, iar Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă nu are legătură cu această măsură.

Parteneri