Controversatul medic Didier Raoult: Problema nu mai este virusul. E prea târziu pentru antivirale

Didier RAOULT | Foto: Poupart Julien/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Didier Raoult, controversatul şi reputatul medic francez, care tratează bolnavii de COVID-19, cu un medicament lăudat de Donald Trump, dar insuficient testat a lansat noi avertismente pe Twitter.

„Din punct de vedere terapeutic, ceea ce vedem, este că pacienţii, atunci când au insuficienţă respiratorie şi când ajung la terapie intensivă, nu mai au aproape deloc virus. Atunci este prea târziu pentru a trata oamenii cu antivirale”, este unul dintre mesajele doctorului Didier Raoult pe Twitter

“Atunci când au forme moderate, medii sau care încep să se înrăutăţească, trebuie tratate. În acel moment, controlăm virusurile care se înmulţesc. Când s-a ajuns la terapie intensivă, problema nu mai este virusul”, a mai scris doctorul, potrivit Mediafax.

Societatea civilă şi comunitatea ştiinţifică din Franţa sunt divizate în privinţa tratamentului pentru COVID-19, promovat de Didier Raoult din Marseille. Acesta a început să dea sutelor de francezi care stau la cozi un tratament pentru coronavirus bazat pe hidroxiclorochină şi azitromicină, după ce l-a testat pe un număr mic de pacienţi.

Combinaţia de medicamente a fost preluată şi de alţi doctori, dar există voci care contestă validitatea medicamentului din cauza numărului mic de persoane testate. Deşi nimeni nu îi contestă meritele ştiinţifice profesorului Raoult, corpul medical din Franţa vrea să rămână deschis şi la alte posibile tratamente.

Parteneri