Coronavirus – de ce are Germania o rată mai scăzută a deceselor?

Germania – 62.435 de infectați, 541 de decese

Atunci când ne uităm, prin comparație, la situația globală a îmbolnăvirilor și deceselor cauzate de COVID-19, o țară iese imediat în evidență: Germania. Ultimul bilanț  arăta astfek: 62.435 de persoane infectate și doar 541 de decese de la izbucnirea epidemiei. Asta, în condițiile în care în Italia sau Spania mor zilnic peste 700 de oameni!

În Germania, doar 0,6% din cazurile de coronavirus confirmate până în prezent au fost fatale. E normal să ne întrebăm care sunt explicațiile acestei situații.  Ei bine, încă de la primele cazuri apărute pe teritoriul acestei țări, s-au făcut mult mai multe teste. Acest lucru a permis identificarea atât a cazurilor grave de boală, cât și a celor ușoare. În plus, Germania a pus în aplicare și urmărirea riguroasă a contactelor celor infectați, reușind să izoleze rapid persoanele care reprezentau un pericol pentru comunitate și astfel au fost protejate categoriile vulnerabile.

Un alt motiv al numărului scâzut de decese este și faptul că, inițial, doar 20% dintre pacienții confirmați cu COVID-19 aveau peste 60 de ani, comparativ cu aproximativ 50% în Spania. Prin urmare, cu cât sunt mai puțin bîtrâni infectați, cu atât va fi mai mică rata mortalității. Primele cazuri depistate cu coronavirus în Germania au fost persoane tinere, care se întorseseră din vacanța la schi în Italia.

Un ultim factor care contribuie la rata mică a deceselor este și sistemul medical bine pus la punct. Germania dispune de câte 621 de paturi la terapie intensiva pentru fiecare 100.000 de persoane, așa că este capabilă să facă față mai bine numărului mare de îmbolnăviri.

Prin urmare, Germania își va menține rata scăzută a deceselor?

Experții germani din domeniul sănătății  spun că măsurile de distanțare socială au fost eficiente și speră că creșterea numărului de cazuri va începe să scadă în zilele următoare.

Parteneri