Coronavirusul l-a ucis pe medicul italian care a avertizat despre lipsa mănuşilor în lupta împotriva COVID-19. „Noi am crezut că o pastilă e soluţia pentru orice”

  • Un medic italian care a încercat să avertizeze comunitatea internaţională să nu mai trateze bolnavii de coronavirus fără mănuşi din latex a murit din cauza COVID-19, scrie Dailymail, preluat de Mediafax.
  • Bărbatul încerca să avertizeze lumea cu doar câteva săptămâni în urmă
  • „Cu siguranţă nu am fost pregătiţi pentru o astfel de situaţie. Am crezut că o pastilă e soluţia pentru orice”, spunea medicul

Marcello Natali a murit la Milano la doar câteva săptămâni după ce a apărut într-un interviu televizat, în care a vorbit despre siguranţa personalului medical din ţară.

Medicul în vârstă de 57 de ani a spus jurnaliştilor de la Euronews, înainte să fie el însuşi confirmat cu COVID-19, că medicii nu mai au mănuşi din latex şi nu sunt „pregătiţi” pentru criza care a pus stăpânire pe Europa.

Natali a mai adăugat: „Cu siguranţă nu am fost pregătiţi pentru o astfel de situaţie. Poate şi din cauza faptului că generaţia noastră s-a obişnuit cu gândul că pastilele sunt suficiente pentru tratarea bolilor. Am crezut că o pastilă e soluţia pentru orice”.

Bărbatul lucra în Cremona, în inima celei mai infectate „zone roşii” atunci când a contractat virusul 2019-nCov şi a fost transferat la Milano, unde a murit după ce a dezvoltat o pneumonie agresivă.

Parteneri