Cum se schimbă munca la birou după 15 mai. Alexandru Rafila a explicat ce trebuie să facă fiecare român

Foto: Austin Distel / Unsplash

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a explicat ce schimbări vor apărea după data de 15 mai la locurile de muncă.

Epidemiologul, a spus în primul rând, faptul că angajaților trebuie să le fie măsurată temperatura când ajung la locul de muncă și că firmele ar trebui să modifice programul de lucru.

„Acum ne regăsim într-o situație în care trebuie să respectăm noțiunea de sănătate publică. Probabil că angajatorii vor trebui să decaleze programul sau să-l facă secvențial pentru cei care sunt în aceste birouri, astfel încât să nu fie prezenți toți în același timp.

Trebuie schimbat conceptul de curățenie, personalul angajat să fie mai numeros și curățenia făcută pe tot parcursul zilei. Pentru cei care fac livrări trebuie să existe o alte procedură care să permită desfășurarea activității cu o interacțiune minimală .Să se măsoare temperatura angajaților atunci când vin în clădire, nu la plecare. Lucrul ăsta se aplică inclusiv la avioane. Dacă e cineva bolnav afectează pasagerii din jurul lui. Și cred că este o foarte bună metodă de screening pentru că e ușor de făcut și nu este costisitoare”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

Amenzi uriaşe pentru cei care nu respectă regulile impuse de autorităţi

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut de pe 3 aprilie, acestea fiind cuprinse între 2.000 de lei şi 20.000 de lei, faţă de valorile iniţiale, cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.

În acelaşi timp, amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei, cât era până la 3 aprilie, la 10.000 de lei, iar maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei.

Parteneri