Cum vom putea ieşi, de fapt, din localitate după 15 mai. Nelu Tătaru a făcut anunţul

Toți românii așteaptă să vadă ce reguli vor rămâne în picioare, după data de 15 mai. Nelu Tătaru a făcut anunțul mult-așteptat de toată lumea și a vorbit despre condițiile în care se va putea ieși din localitate, după expirarea stării de urgență.

Ministrul Sănătății a vorbit despre condițiile în care românii vor putea circula între localități, după 15 mai, atunci când starea de urgență va expira. Deși în localitate nu va mai fi nevoie de declarație pe propria răspundere, atunci când vom ieși din localitate va trebui, totuși, sî o completăm și să o avem la îndemână.

De asemenea, Nelu Tătatu a punctat că cel mai bine este ca declarația să fie una scrisă, după ce au existat discuții legate de faptul că declarația poate să fie una verbală.
„Au existat discuții ca ieșirea din localitate să se facă pe o responsabilizare a celui care pleacă, o declarație verbală, întrebându-se la ieșirea din localitate și la intrarea în cealaltă localitate.

S-a luat totuși decizia să se facă până la urmă pe baza declarației pe proprie răspundere, declarația scrisă. S-a considerat că atunci când scrii te gândești de 7 ori înainte. Mergem pe acea parte în care nu neapărat amenințăm cetățeanul cu o amendă, dar acea hârtie să ne responsabilizeze„, a spus Nelu Tătaru, potrivit cancan.ro.

Parteneri