De ce raportează autorităţile ca decese COVID-19 pacienții cu boli grave. Ministrul Tătaru a dezvăluit câți oameni aveau doar infecția

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat motivul pentru care, în România, sunt raportate ca decese provocate de Covid-19 și acele persoane care sufereau de ani buni de afecțiuni grave, precum cancerul, boli cardiovasculare sau pulmonare.

Nelu Tătaru a precizat că autoritățile din România au decis să raporteze toate persoanele vindecate, dar și cele decedate care au fost infectate cu coronavirus. În această categorie intră, astfel, și acele persoane care sufereau de mai mulți ani de diferite afecțiuni, respectiv care aveau comorbidități, așa cum rezultă și din datele furnizate, zilnic, de Grupul de Comunicare Strategică.

“Trebuie să ne gândim că fiecare din acești decedați avea și infecție cu noul coronavirus. Noi ținem să raportăm orice infecție cu coronavirus. Cei care aveau comorbidități nu le aveau de cu o zi înainte. Le aveau de ani de zile. Faptul că a intervenit o infecție cu coronavirus poate să fi grăbit decesul pentru o boală cronică, dar avea acea infecție cu coronavirus”, a spus Nelu Tătaru, la un post de televiziune.

Ministrul Sănătății a precizat, de asemenea, că 87% dintre persoanele decedate săptămâna trecută, diagnosticate ca fiind infectate cu noul coronavirus, aveau comorbidităţi.

“Noi nu spunem că au murit de coronavirus. Uitaţi-vă că, în ultima săptămână, 87% din cazurile de deces aveau comorbidităţi. Acea boală, leucemia sau boala cronică, nu o avea de ieri, să spun că astăzi a fost momentul în care acea boală a decompensat. Un cumul de factori – infecţia cu coronavirus, precum şi bolile coexistente au dus la deces”, a explicat Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Parteneri