Descoperire şocantă. Coronavirusul se ia şi de la morţi! A fost raportat primul caz

Foto: AFP

Primul caz în care o persoană a murit după ce a luat COVID-19 de la un corp decedat a fost raportat în Thailanda. Oamenii de ştiinţă spun că este vorba de un medic legist care a studiat cadavrul unei persoane care contactase coronavirusul.

Primul caz în care o persoană a murit după ce a luat COVID-19 de la un corp decedat a fost raportat în Thailanda. Oamenii de ştiinţă spun că este vorba de un medic legist care a studiat cadavrul unei persoane care contactase coronavirusul, potrivit Business Insider, citat de Mediafax.

Cazul a fost comunicat într-o scrisoare publicată de Jurnalul de Medicină Legală din Bangkok. Articolul spune că acesta este „primul caz de transmitere de la morţi la cei vii şi prima moarte de acest gen dintr-o unitate de medicină criminalistică”

Oamenii de ştiinţă nu ştiu cât timp coronavirusul supravieţuieşte în corp după moarte, iar Thailanda nu inspectează în mod curent corpurile pacienţilor cu COVID-19 după ce mor, lucru care face dificilă obţinerea unei imagini clare a situaţiei. “În prezent, nu există date privind numărul exact de cadavre contaminate cu COVID-19”, au mai scris autorii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că transmiterea agenţilor patogeni din corpurile moarte este rară, adăugând că „majoritatea agenţilor nu supravieţuiesc mult timp în corpul uman după deces”.

Parteneri