Doi deținuti de la Penitenciarul Jilava au fost eliberați în mod eronat. Conducerea a solicitat structurilor MAI localizarea acestora

Doi deținuți de la Penitenciarul Jilava au fost eliberați din greșeală, miercuri, înainte de expirarea duratei pedepsei.

Sesizată în timp scurt, eroarea funcționarilor responsabili cu gestionarea documentelor de evidență a fost notificată structurilor MAI, în vederea acordării de sprijin pentru localizarea și reîncarcerarea celor două persoane, conform unui comunicat transmis de comisarul-șef Cristian Erving Micu, purtător de cuvânt al
Penitenciarului București Jilava.

În aceeași zi, în jurul orei 23:00, cei doi deținuți eliberați în mod eronat au fost identificați și conduși înapoi la penitenciar, pentru continuarea executării pedepsei.

„Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea de verificări în vederea identificării cauzelor și vulnerabilităților privind activitatea Sectorului Evidență Deținuți, urmând ca, în raport de concluzii, să fie dispuse măsuri în conformitate cu prevederile legale”, transmite sursa citată.

Parteneri